Selecteer een pagina

Eccellenza

44.95245.00

Wissen

Beschrijving

De pure essentie van de wijnstok. Een polyfone symfonie als een hymne aan de Toscaanse wijntraditie. Van licht gedroogde druiven geperst tot wijn voor speciale momenten.

Extra informatie

Achtergrond

Na zorgvuldige selectie oogsten we de beste Sangiovese druiven en de druiven van andere autochtone variaties van onze wijngaarden waarna we ze een maand lang laten drogen in kleine kratten. Hierna worden de druiven met de hand geselecteerd en naar de kelder gebracht voor de wijnproductie.

De wijn

Uiterlijk
Schitterend granaatrood, dichte en hoge viscositeit.

Geur
Intensieve en meerlaagse reuk. Rijpe pruimen, zwarte bessen en braambessen met aardse koffiegeur, donkere chocolade en tabak.
Op het gehemelte zachte tannine, plezierig fris en in balans. Volle body met een sterke structuur.

Serveren met
Eccelenza is de perfecte wijn voor bij de klassieke “Bistecca alla Fiorentina” en voor bij alle wildgerechten. De wijn smaakt goed bij gerijpte kazen en desserts van donkere chocola. Op zichzelf als het waardige einde van een plezierige avond en voor het moment van mediatieve rust.

Druivensoorten
Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Fagliatonda.

Productie

Een langzame gisting in vaten van beton volgt en daarna nog ongeveer een jaar in nieuwe Barrique en Tonneau vaten. Zonder verdere filtering wordt de wijn vervolgens in de flessen gegoten waarna de wijn verder kan rijpen tot hij wordt verkocht.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eccellenza” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar we zitten

Copyright  geneugte.nl 2019  |  Algemene Voorwaarden