Selecteer een pagina

Idda white

11.9565.00

Wissen

Beschrijving

Zo wit als een Merlot kan zijn. Met een fruitige frisheid die je niet zou verwachten van een rode druif is dit de ideale witte wijn voor het komende voorjaar of het zomerseizoen.

Extra informatie

Achtergrond

De druiven die voor deze Merlot zijn gebruikt, komen van onze wijngaard in ”Poggio Rozzi”. Hier is de temperatuur lager dan op onze andere wijngaarden. De druiven worden geoogst in kleine kratten om ervoor te zorgen dat ze niet beschadigen. Zodra de druiven zijn geselecteerd worden ze direct , op lage temperatuur, uitgeperst in een luchtdichte ruimte. Hierdoor wordt de unieke witte smaak bereikt zonder de toevoeging van chemicaliën. Het rijpingsproces en een korte afbraak van het gist gebeurt in stalen vaten.

De wijn

Uiterlijk
Helder als kristal, bijna glanzend met lichte gele schitteringen.

Geur
Een interessante geur met aroma’s van citrusvruchten, voornamelijk grapefruit en limoengras.
Op het gehemelte droog en fris met goed gebalanceerde zuurheid, een verbazingwekkende body en een aanhoudende afwerking.

Serveren met
Serveer dit geheel nieuwe Toggenburg ontwerp met verse aperitiefjes, lichte voorgerechten of een visgerecht en zelfs met sushi.
Serveren op een temperatuur van 10 graden Celsius.

Druivensoort
100% Merlot.

Productie

Zodra de druiven zijn geselecteerd worden ze direct , op lage temperatuur, uitgeperst in een luchtdichte ruimte. Hierdoor wordt de unieke witte smaak bereikt zonder de toevoeging van chemicaliën. Het rijpingsproces en een korte afbraak van het gist gebeurt in stalen vaten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Idda white” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar we zitten

Copyright  geneugte.nl 2019  |  Algemene Voorwaarden